Direct naar de contentDirect naar de footer
Say cheeeeese!
Say cheeeeese!
Kaas uit eigen weide

Neem een kijkje in onze eigen kaasmakerij!

Lekker lammeren

Ze zijn om te knuffelen...

Kaas van eigen bodem

Op de boerderij lopen schapen. Niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook nuttig. De melk van de schapen verwerken we namelijk tot kaas in onze eigen kaasmakerij. Deze producten verkopen we bij de Versmarkt.

Heerlijke kaas

Heerlijke kaas

Van 6 liter schapenmelk kan je 1 kilo kaas maken. Bij koeien/geiten ligt dat op 9 à 10 liter voor 1 kilo.
Dit komt door het hogere vet- en eiwitpercentage in de melk van schapen.

Alles wat wij maken is bedoeld om je lekker, gevarieerd en gezond te laten eten. Bij ons gaat dierenwelzijn en kwaliteit hand in hand. Wij gebruiken geen suiker, kleur,- geurstoffen, bind-, of conserveringsmiddelen.

Lammetje in de wei

Lammetje in de wei

De ooilammen houden we voor de opfok tot melkschapen en de ramlammen voor het vlees. Nadat zij nu hun eerste lammeren werpen, kunnen de schapen voor het eerst gemolken worden. De melk wordt verwerkt tot kaas en yoghurt.

De productie hiervan kan je als gast straks meemaken via onze glazen wand.

Samenwerking

Samenwerking

Al 100 jaar heeft Van der Valk een eigen veestapel, al is de boerderij eind jaren 60 verhuisd naar Leiderdorp. Hier lopen zo'n 250 melk- en vleeskoeien, 160 kalveren en 250 volwassen schapen, welke in het voorjaar ongeveer 350 lammeren geven. In de wei hebben de runderen, kalveren en lammeren alle ruimte om vrij rond te lopen.

Vanzelfsprekend is er een goede samenwerking tussen beide boerderijen en de Valk Versmarkt.

Bezoek Valk Versmarkt